Kaja Kallase valitsus - head ja vead - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Kaja Kallase valitsus - head ja vead

Log in or create an account to leave a comment

  • "Marvin"
    Ka mina olen selle maja klient olnud. Väga kasulik oli - ma sain Töötukassa rahadega enesest autoõpetaja koolitada. Täiesti juhuslikult on selle koolituse hind seatud täpselt sinna toetatava summa piiri peale.

    Olen kaks korda elus koondatud olnud. Elu parim aeg enda ettevõtte käivitamiseks, kui on võimalik teha nii, et töötuhüvitis edasi tiksub. Mõlemal korral puhkasin peaaegu aasta. Koolitusi on kokku saadud töötukassa kulul vist oma neli erinevat.
  • Kindlasti on vähemalt 3 nendest neljast koolitusest olnud kliima ja planeedipäästmise teemalised; muidu poleks nii ärakoolitatud isik saanud tekkida.
  • Kaja Kallas ~ "Maksustame kõiki, siis läheb kõigil läheb elu odavamaks"

    Automaks muutub jälle. Registreerimistasu laieneb kõigile
  • Erakond kes turundab ennast kui "rahandusest ja majandusest hästi arusaav erakond" laristas ja jagas enne valimisi maksumaksja raha laiali nii nagu homset ei oleks, ning nüüd ei suuda iseenda tekitatud võlaspiraalist ka enam riiki välja tuua.
    Enne vist asi ei parane kui IMF võtab Eesti riigi rahanduse selle vastutustundetult kulutajate käest üle ning hakatakse neid ajuvabalt kõrgele tõstetud sotsiaaltoetusi üle vaatama.
  • Eesti vajab "vihakõneseaduse" rakendusaktides newspeaki sisse seadmist. Mõned fraasid on juba olemas:
    "odavamaks maksustamine" (C) Kallas ja "jõukaks laenamine" (C) Võrklaev näiteks. Kindlasti leiab ka muud vahvat. Oksüümoronil on eesti keeles täiesti kindel koht olemas, nii et keeleliselt võiks täitsa sobida.
  • "raulir"
    Kaja Kallas ~ "Maksustame kõiki, siis läheb kõigil läheb elu odavamaks"

    Automaks muutub jälle. Registreerimistasu laieneb kõigile

    Päris kõigile nüüd ikka ka ei laiene. Vot mina ei saa selles hullust kisast aru. Päriselt ka. Füüreriproua, Monika Helme, kirjutas, et rattaga sõidavad ainult vaesed ja auto on rikkuse sümbol, ometi on mulle jäänud üha enam vastupidine tunne. Alternatiiviks on muidugi vähendada pensione ja toetusi. Sotsiaalkulud moodustavad riigieelarvest üle 30%. Samuti tahaksite vähendada politseinike, arstide, õpetajate, päästjate palku? Valitsuse, ametnike jne palga külmutamine oleks ka muidugi solidaarsusest rahvaga, viisakas. Samas ei saa öelda, et seda üldse ei tehtaks. Sel aastal jääb enamiku kõrgemate ametnike palgatõusuks 5,3%. Väiksema indeksi alusel (1,053) kujuneb peaministri, ministrite, riigikohtu liikmete, riigi peaprokuröri, riigisekretäri, kohtunike, riikliku lepitaja ning soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku palk. Täisindeksi järgi (1,106) arvutatakse riigikogu liikmete, presidendi, riigikohtu esimehe, riigikontrolöri, õiguskantsleri ja Eesti Panga nõukogu liikmete palk. Väiksem indeks mõjutab ka nende ametikohtade palku, mis on seotud mõne kõrgema teenistuja palgaga. Selline erand kehtib neli aastat ja peaks tooma 21 miljonit eurot säästu, aga see on ainult tilk meres.
  • "„Hea uudis on, et registreerimistasu läheb kõigile tõenäoliselt alla, kuna baas on laiem,“ otsis Kallas halvast uudisest positiivset külge. „Ehk tegelikult see läheb inimestele odavamaks,“ leidis ta."
    Geniaalne peaminister tõesti: kui enne ei pidanud maksma, siis nüüd pead vana auto ostmisel täie rauaga maksma, st läheb ju odavamaks.
  • Vaesemad maksavad osa uute autode maksust nüüd ise kinni. Geniaalne.
  • Ise te need totakad valisite , nautige sõitu.
    Sitemaks läheb.
    Ja eriti sitaks läheb kui kapikommunistid koos kliimahüsteerikute ja teiste inkvisiitoritega saavad oma Kliimaseaduse valmis. Siis te alles näete kui vilets võib olla elu Euroopa ääremaal.
  • Ma ei saa aru milleks selle registreerimistasuga üldse jahmerdada. Mis siis kui pärast registreerimist auto hävineb? Kas makstakse tagasi? Millise arvutusmetoodika alusel? Kui müüakse auto ära Eestist välja mis siis? Nagunii tuuakse enne maksu jõustumist sisse massiliselt autosid mida muidu ehk ei ostetakski. Järgnevatel aastatel seega maksu eriti ei laeku. Olen kuulnud inimestest, kes ostavad uusi Hiluxe ja RAM-e. Igaks juhuks. Ilma selle automaksu hirmuta ei ostaks.
    Tehku siis ainult see aastamaks natuke suurem ja kogu lugu. Jääks kogu eelkirjeldatud segadus ja selle administreerimine ära. Tõesti ma ei mõista.
  • Johaidii, see maks mida need pooletoobised kavandavad jätab varju kõik nn EU maade automaksud ja registreerimistasud.
  • Järgmised valimised võidab igatahes erakond, mis lubab automaksu tühistada, siin pole kahtlustki.
  • Praeguse valitsuse tegevus tulemid ka graafiliselt: allikas.

    Reformierakonna valitsetav Eesti eristub kogu maailmast, aga mitte positiivselt. Ainuke EL riik, mida on suudetud juhtida majanduslangusesse.

  • vaadates seda seltskonda, kus Eesti on koos mõne eriti äbariku Aafrika/ Araabia riigiga, tuleb kohe meelde seniilsusele kalduva majori energiline protest Fawlty Towersis kui pahane ameeriklane kritiseeris hotelli teenindust :

    https://youtu.be/7_uDB-0iBR8?si=HTPANj2pd8tYZXJg&t=6
  • Jääb üle ainult oodata, millal kehtestatakse tulumaks tulumaksutagastusele. Ilmselgelt inimene saab ju TULU.
  • Eesti sama pulga peal kus Jeemengi. Hea seegi, et Jeemenis ekret pole, mingid huthi mässulised ainult. Refide viisaastakuplaan peaks olema Mongooliale (6% or more) järele jõuda ja isegi ette minna!
  • https://arileht.delfi.ee/artikkel/120289756/statistikaameti-kiirhinnang-eesti-majandus-langes-esimeses-kvartalis-2-1#article-image-id=d7551021-64f5-46ee-889b-95523c5d36e3

    Võrreldes 2023. aasta sama perioodiga vähenes SKP ligikaudu 2,1%.

    Kuidas E200, sotsid ja Kaja Kallas & Co Eesti majanduse põhja lasevad.

    Riigisektor on erasektori välja söönud. Aga paneme veel makse juurde majanduslanguse ajal. Tõstame riigisektori palku über inflatsiooni najal, õpetajatele lajatame veel überpalgatõusud. EI TEA MIS JUHTUB?

    #KÕIGE NÕRGEM VALITSUS AJALOOS
    #E200 ON OMA NIME HÄBIPLEKK - NÜÜD TAHAVAD EUROVISIOONI VALLUTADA
  • Võrreldes 2023. aasta viimase kvartaliga jäi sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP samale tasemele.
  • See on küll hea uudis. Korrigeeriks veel millegagi, kasvõi päikeselise ilma koefitsendiga, ja saamegi hoopis korraliku majandustõusu.
  • See on vist üks Eesti ajaloo pikimaid järjestiku kestvaid majanduslangusi? See, et me oleme arvatavasti EL ainuke majanduslanguses riik, seda vast ei hakkaks siinkohal enam mainimagi. Aga jätkame siis rohepöörde ja Eesti tööstuse ja majanduse kahjustamisega.
  • "vaits"
    See on küll hea uudis. Korrigeeriks veel millegagi, kasvõi päikeselise ilma koefitsendiga, ja saamegi hoopis korraliku majandustõusu.


    Nõukaajal oli kombeks majandusnäitajaid võrrelda revolutsioonieelse ajaga. Kohati korrigeeriti isegi põllumajandustoodangu näitajad tonnidest puudadesse, et ikka viimanegi loll aru saaks, milliste seitsmepenikoormasaabastega töörahva paradiis mädanevatest imperialistidest ette rühib.
    Nihil novi sub sole.
  • sellega seoses : poliitikast väidetavasti lahkunud, EP mitte kandideeriv ja lapselapsi kantseldav Ansip esineb areenilt lahkunu kohta kuidagi liiga palju meedias

    https://www.err.ee/1609327893/ansip-tuleks-alustada-uuelt-lehelt-uue-valitsusega

    Ma ei usu, et teda kannustaks suur mure reformierakonna tuleviku pärast ja ei usu ka seda, et ta kandideeriks järgmistel KOV valimistel jälle Tartu linnapea kohale. Niisiisi midagi muud ...
  • Eesti Vabariigil on puudu ainult kaks asja. Kliimaseadus ja Vihakõne seadus. Ja, teie, keskealised autojuhilubadega opressiivse patriarhaalse kapitalismi poolt priviligeeritud vehmid räägite mingist majanduskasvust!
  • "Sekeldaja"
    "vaits"
    See on küll hea uudis. Korrigeeriks veel millegagi, kasvõi päikeselise ilma koefitsendiga, ja saamegi hoopis korraliku majandustõusu.

    Nõukaajal oli kombeks majandusnäitajaid võrrelda revolutsioonieelse ajaga. Kohati korrigeeriti isegi põllumajandustoodangu näitajad tonnidest puudadesse, et ikka viimanegi loll aru saaks, milliste seitsmepenikoormasaabastega töörahva paradiis mädanevatest imperialistidest ette rühib.
    Nihil novi sub sole.

    1920-datel, aga eriti 1930-datel tundis Lääs tõsist hirmu, et totalitaarne nõukogude süsteem ongi neist tunduvalt edukam. Pärast II maailmasõda hakkas see valedel põhinev mull lõhkema ja illusioonid kaduma.
  • Majanduslanguse definitsioon on kvartal-kvartaliga võrreldes toimuv langus. Kui SKP langes eelmise aasta igas kvartalis, siis on kahjuks üsna loomulik, et täna oleme madalamal kui eelmise aasta esimeses kvartalis. Kui kvartaalsest reaalsest SKPst räägitakse, siis võrreldaksegi alati korrigeeritud näitajaid. Väga hard-core analüütikud võivad võrrelda ka algnäitajaid ja proovida oma meetoditega leida korrigeerimises vigu jne. Kvartaalne SKP ja selle kiirhinnang veel eriti on niikuinii selline ahviäri, mitte väga usaldusväärne näitaja.

    "vaits"
    See on küll hea uudis. Korrigeeriks veel millegagi, kasvõi päikeselise ilma koefitsendiga, ja saamegi hoopis korraliku majandustõusu.


  • Kliimaseadust mina pooldan! Esiteks oleks kohutavalt naljakas. Teiseks oleks ju tore kui Jaanitulel vihma ei sajaks ja jõulude ajal oleks lumi maas. Ja et mingeid mõttetuid torme ei oleks. Metsapõlengud võiks samuti ära keelata.
  • "ttrust"

    1920-datel, aga eriti 1930-datel tundis Lääs tõsist hirmu, et totalitaarne nõukogude süsteem ongi neist tunduvalt edukam. Pärast II maailmasõda hakkas see valedel põhinev mull lõhkema ja illusioonid kaduma.


    Tegelikult see "mull" paisus veel üks kord. Siis kui NSVL ja sotsialistlik Tšiili kuulutasid 1970ndate alguses välja, et MAJANDUST hakkab nüüd juhtima ARVUTI(süsteem). USK "arvuti" kõikvõimsusesse ja kõikteadmisse oli sel ajal 100% raudpolt kindel nii "average joe" kui "computer illiterate" poliitiku peakeses. Tšiilis tehti kiirelt kihku-kähku Allendega. NLIIT aga võeti veelgi teravamalt luubi alla, et sinna kusagilt lääne tehnoloogiaid ei imbuks. Vaadati hirmu ja kõhedusega. ÄKKI saavadki käima. Ja lähevad "lokaalse optimumi" taga ajamise pealt üle "globaalse optimumi" püüdmisele, leiavad "piirangu" üles ja hakkavad ekspluateerima, hakkavad ahelaid tervikuna juhtima.
    Kusjuures, TEOREETILISELT on see ju võimalik.
  • "Cynic"
    Kliimaseadust mina pooldan! Esiteks oleks kohutavalt naljakas. Teiseks oleks ju tore kui Jaanitulel vihma ei sajaks ja jõulude ajal oleks lumi maas.


    Selleks on vaja seadust! Kohe on olemas! Sama moodi nagu kui te (meile) rohkem makse maksate, siis läheb ilm korda.
  • Eriti nüüd, kus abiks AI ja miljonites kordades arenenum sensorite võrk...

    "Offf"

    Kusjuures, TEOREETILISELT on see ju võimalik.


  • Sotsiaalministeerium saatis pimedad töötukassasse tööotsingutele, kuid nendele sobivaid pakkumisi lihtsalt ei ole. „Mul soovitati jumestajaks hakata!“ teatab Mari-Liis, kes ei näe mitte midagi.
  • "113366"
    Eriti nüüd, kus abiks AI ja miljonites kordades arenenum sensorite võrk...
    "Offf"
    Kusjuures, TEOREETILISELT on see ju võimalik.



    Eeldusel, et neid ei "jailbreakita" ja andmed mis keskusesse jooksevad, on ÕIGED. Käsumajandus ON tegelikult efektiivsem ja optimaalsem kui isereguleeruv turumajandus. Viimase puhul saabub "signaal" "stop" alati hilistusega ja realiseerub näiteks pooltoodete või müümata kauba varus. Käsumajanduse korral saabub signaal proaktiivselt ja preventiivselt. Jällegi ... see eeldab kolme asja 1. "kohtadelt" "keskusesse" saabuvad andmed on KORREKTSED 2. "keskuses" asuv juhtimismudel on KORREKTNE 3. "keskusest" "kohtadele" saabuvad korraldused täidetakse KORREKTSELT.
    Väiksemas mastaabis see, muide, toimib (mõtlege selle üle, ultrakapitalismi apologeedid, enne kui miinsueid laduma hakkate). Näiteks ettevõtte siseselt ongi "käsumajandus". Kas te teate mõnda ettevõtet, kus iga treial püüab osta "konkureerivast laost" toorikud võimalikult odavalt ja toota toorikust maksimaalselt pooltoodet üldsegi hoolimata, kas ahela järgmine lüli suudab need töödelda või mitte. Ei tundu just eriti mõistlik korraldus?
    Sellise korralduse juurutamine majandusharu v. riigiüleselt. Welll... NLIIDUS kukkus läbi, sest andmed ei olnud korrektsed ja lisaks selgus, et ANDMEID ON LIIGA PALJU. Üheainsa parameetri muutmiseks oli vaja teha 600 täiendavat muudatust, mis omakorda nõudsid muid täiendavaid muudatusi mis ... kaskaad. Laviin.
    Ma pole kindel, et isegi kogu täna saada olev superarvutusvõimsus kokku koondades suudaks terve majandusharu või väikeriigi majandust keskselt juhtida.
  • "Offf"

    Eeldusel, et neid ei "jailbreakita" ja andmed mis keskusesse jooksevad, on ÕIGED. Käsumajandus ON tegelikult efektiivsem ja optimaalsem kui isereguleeruv turumajandus. Viimase puhul saabub "signaal" "stop" alati hilistusega ja realiseerub näiteks pooltoodete või müümata kauba varus. Käsumajanduse korral saabub signaal proaktiivselt ja preventiivselt. Jällegi ... see eeldab kolme asja 1. "kohtadelt" "keskusesse" saabuvad andmed on KORREKTSED 2. "keskuses" asuv juhtimismudel on KORREKTNE 3. "keskusest" "kohtadele" saabuvad korraldused täidetakse KORREKTSELT.
    Väiksemas mastaabis see, muide, toimib (mõtlege selle üle, ultrakapitalismi apologeedid, enne kui miinsueid laduma hakkate). Näiteks ettevõtte siseselt ongi "käsumajandus". Kas te teate mõnda ettevõtet, kus iga treial püüab osta "konkureerivast laost" toorikud võimalikult odavalt ja toota toorikust maksimaalselt pooltoodet üldsegi hoolimata, kas ahela järgmine lüli suudab need töödelda või mitte. Ei tundu just eriti mõistlik korraldus?
    Sellise korralduse juurutamine majandusharu v. riigiüleselt. Welll... NLIIDUS kukkus läbi, sest andmed ei olnud korrektsed ja lisaks selgus, et ANDMEID ON LIIGA PALJU. Üheainsa parameetri muutmiseks oli vaja teha 600 täiendavat muudatust, mis omakorda nõudsid muid täiendavaid muudatusi mis ... kaskaad. Laviin.
    Ma pole kindel, et isegi kogu täna saada olev superarvutusvõimsus kokku koondades suudaks terve majandusharu või väikeriigi majandust keskselt juhtida.


    Kalev Jaik on mitu aastat juba surnud, aga tema pärand elab ilusti edasi. "Marss tööle telliskive (=rikkus) tootma, marss lauta küna äärde sööma, marss magama, marss heina (=rikkus) tegema, marss küna äärde sööma, marss..."
    Lihtsalt väga vahet pole, kas seda ütleb Jaiguvere esibürokraat või ütleb seda mingi masin.
  • "Offf"
    "ttrust"

    1920-datel, aga eriti 1930-datel tundis Lääs tõsist hirmu, et totalitaarne nõukogude süsteem ongi neist tunduvalt edukam. Pärast II maailmasõda hakkas see valedel põhinev mull lõhkema ja illusioonid kaduma.


    Tegelikult see "mull" paisus veel üks kord. Siis kui NSVL ja sotsialistlik Tšiili kuulutasid 1970ndate alguses välja, et MAJANDUST hakkab nüüd juhtima ARVUTI(süsteem). USK "arvuti" kõikvõimsusesse ja kõikteadmisse oli sel ajal 100% raudpolt kindel nii "average joe" kui "computer illiterate" poliitiku peakeses. Tšiilis tehti kiirelt kihku-kähku Allendega. NLIIT aga võeti veelgi teravamalt luubi alla, et sinna kusagilt lääne tehnoloogiaid ei imbuks. Vaadati hirmu ja kõhedusega. ÄKKI saavadki käima. Ja lähevad "lokaalse optimumi" taga ajamise pealt üle "globaalse optimumi" püüdmisele, leiavad "piirangu" üles ja hakkavad ekspluateerima, hakkavad ahelaid tervikuna juhtima.
    Kusjuures, TEOREETILISELT on see ju võimalik.


    Mis arvutid need N. Liidus 1970ndate alguses võisid olla ?

    Kui Apollo 11 viis inimesed Kuule 1969.a. , siis neil oli mingi arvutisarnane toode kosmoselaevas ja see kaalus 32 kg
    Tänapäeva arvutist erineb see nagu Lehola Lembitu kiviheitemasin Pihkva kindluse piiramisel erines haubitsast

    N. Liit oli tehniliselt USA-st niipalju maas, et mingit arvestatavat arvutit neil üldse olla ei saanud.Ma mäletan mingeid igivanu Edasi ajalehepilte, kus ülikoolis oli terve suur tuba lampidel töötavaid kolakaid täis ja seda nimetati suurejooneliselt arvutikeskuseks. Ainult vanakurat teab, mida ja kas üldse nad seal arvutasid. Võib olla arvutasid seda, millal NLKP XXIV Kongressi otsuste valguses saabub kommunism .

    https://rahvaraamat.ee/p/nlkp-xxiv-kongressi-materjalid/1961675/et

    Hruštsov oli suurejooneliselt lubanud, et see saabub 1980.a., kuid 1971.a oli tema juba maha võetud ja samal kongressiaasta sügisel maeti lubaja ka kalmistule maha ja Breznev nii julge mees enam polnud. Isegi viimsele lollile oli selge, et see tähtaeg on umbe jooksnud .

    Võib olla tuli siis see tähtaeg ümber arvutada. Kuid võib olla nad polnud seal arvutuskeskuses kah nii julged mehed, et oleks härrastemaja elutoa suurusele arvutile niisugust ülesannet andnud. Kui see võis isegi inimeste ajud rängalt läbi kärsata, siis arvuti lambid sellele kindlasti vastu poleks pidanud. Kogu krempel oleks paukselt lõhkenud ja maha põlenud
  • "vaits"
    Sotsiaalministeerium saatis pimedad töötukassasse tööotsingutele, kuid nendele sobivaid pakkumisi lihtsalt ei ole. „Mul soovitati jumestajaks hakata!“ teatab Mari-Liis, kes ei näe mitte midagi.


    Allikas, palun
  • "mx77"
    "vaits"
    Sotsiaalministeerium saatis pimedad töötukassasse tööotsingutele, kuid nendele sobivaid pakkumisi lihtsalt ei ole. „Mul soovitati jumestajaks hakata!“ teatab Mari-Liis, kes ei näe mitte midagi.

    Allikas, palun

    Õhtuleht, paywalli taga, LINK siin.
  • "Heki Fond"

    Kalev Jaik on mitu aastat juba surnud, aga tema pärand elab ilusti edasi. "Marss tööle telliskive (=rikkus) tootma, marss lauta küna äärde sööma, marss magama, marss heina (=rikkus) tegema, marss küna äärde sööma, marss..."
    Lihtsalt väga vahet pole, kas seda ütleb Jaiguvere esibürokraat või ütleb seda mingi masin.


    Sa võid ju ironiseerida, aga ettevõtte siseselt on "käsumajandus" ja võideldakse selle vastu, et iga osakond / ühik püüab kangesti saavutada "lokaalset optimumi". Ettevõttele tervikuna on see kahjulik, kui "hankeosakond" "täidab ja ületab plaani" 105% -- siis jääb ju hangitud toore vahelattu seisma ja ootama, kuni jõutakse töödelda.
    No selline triviaalne näide.
    Ja võtame suured kontsernid. Samamoodi juhitakse palju asju keskselt ja püütakse vältida "iseendaga konkureerimist" ja nn. "sisekonkurentsi" .
  • "stagna"

    Mis arvutid need N. Liidus 1970ndate alguses võisid olla ?


    NLiit kopeeris, mitte eriti õnnestnunult (KOMPONENDID ja nende olematu kvaliteet) IBM360 arhitektuuri oma ES seeriasse.

    "stagna"

    Kui Apollo 11 viis inimesed Kuule 1969.a. , siis neil oli mingi arvutisarnane toode kosmoselaevas ja see kaalus 32 kg
    Tänapäeva arvutist erineb see nagu Lehola Lembitu kiviheitemasin Pihkva kindluse piiramisel erines haubitsast


    Kas sa oled ignorant, või sa mängid ignoranti? AGC oli absoluutne "technical marvel". Oma kompaktsuselt, töö ja tõrkekindluselt ületas see peajagu absoluutselt kõike "läänes" -- NLiidust rääkimata.
    Lisaks riistvara ülikõrgele kvaliteedile ja unikaalsele arhitektuurile (kohandatud spetsiaalselt kosmoselaeva juhtimiseks) oli ka tarkvara ülikõrge kvaliteediga. Tänaseks on Apollo AGC lähtekood avalik ja saadaval siin
    Soovitan tutvuda. Kuidas kirjutada kvaliteetset töö- ja tõrkekindlat, mitmekordselt dubleeritud reaalaja opsüsteemi koos tarkvaraga. Tänapäeva kah-urundajatel on sealt mõndagi õppida.

    Riistvara restaureerimise projektiga saab tutvuda siin. Varsti võib ilmselt ka töötavat eksemplari näha.

    Ja AGCga kuulaskumist mängida saab siin

    "stagna"

    N. Liit oli tehniliselt USA-st niipalju maas, et mingit arvestatavat arvutit neil üldse olla ei saanud.Ma mäletan mingeid


    Oleneb, mida sa "arvestatavaks arvutiks" nimetad? Et "vindõus jookseb" ja "doom töötab" või???
    Mul on tunne, et teil, härra on üsna udune arusaam erinevate algoritmide realiseerimise keerukusest ja mahust.
    1950ndatel suudeti teha tuumasimulatsioone ja maavärinasimulatsioone arvutiga, mis ÜHTEAINSAT H.256 filmikaadrit koos heliga pakiks lahti 10 aastat. (ja tegelikult ei saaks ka siis hakkama, sest nüansid).
    Ehk siis see "ilus pilt" mida sa näed oma browseris LHV portaali avades nõuab 50ndate või 60ndate ja isegi 70ndate perspektiivis ÜÜÜÜRATUT arvutusvõimsust ja ÜÜÜÜRATUT mälumahtu.
    Kui me võtame Tõelise Progameerija ja anname talle "keypunchi" ja "front paneli" ja 16kb core memoryt ja natuke IO ja natuke salvestusvõimekust, siis suudab ta ära katta Fortune 500 mõõdus ettevõtte kõik "core" äriteenuse arvutusvajadused. Ja jääb veel 512 baiti mälu ülegi, kuhu pisike blackjackimäng lisada.
    "number crunching" oli asi, millega saadi väga hästi hakkama juba 1950ndatest alates. Igasugu värviline tilulilu, kasutamise MUGAVUS ja LIHTSUS lisandus hiljem.
    Toore "andmetöötluse" vaates näiteks eelnevalt digialiseeritud tellimused ühe Suure Ettevõtte ööpäevaseks vajaduseks, nende töötlemiseks vajaliku programmi käivitamine, tööl silma peal hoidmine ja teatud vahetegevused (seal on tehnilised nüansid) oli ühe "elektronarvuti operaatori" päevatöö. Aga arvuti näris selle "batch jobi" läbi, töötles 100 000 tellimust ja viskas väljundi väljatrüki või teletaibile saatmise töö mõnele lahjemale edasi. Ja saadi hakkama. Saadi hakkama 1.5MB "hiiglasliku" storagega terve ettevõtte peale ja saadi hakkama 16Kb mäluga.
  • Arvestades kuidas EL kaalub Pentuse sõnul maksustada Hiinast toodetud elektriautod,näitab ju selgelt, et kogu sele rohepöörasuse eesmärk ei ole ju kliima ja maailma päästmine. Eesmärk peaks olema ju diiselautod välja saada ja elektriautod asemele ning nende hinda langetada. Kui Hiina omad on odavamad ja rohkem arenenud, siis milleks nrid lisamaksudega turult välja süüa? Aga keskmine ajupestud roheröökur ei suuda sellest ju aru saada.
  • Sest "raha on otsas" ... ja juurde trükkimisega on nigu on. Seega, paneme inimesed kohustuslikus korras tarbima. Sunnime võtma sisuliselt uut eluasemelanu, et seda müütlist A-klassi taga ajada (natuke "lohutame" mingite toetustega) ja sunnime uut autoliisingut võtma. (ja natuke lohutame toetustega). Ja nigu krõpsti on mingi 1/3 inimese sissetulekust uuesti tarbimisse suunatud. Sealjuures räägitakse kusagil veel mingist demokraatiast. :)
  • "Tervist Teile"
    Arvestades kuidas EL kaalub Pentuse sõnul maksustada Hiinast toodetud elektriautod,näitab ju selgelt, et kogu sele rohepöörasuse eesmärk ei ole ju kliima ja maailma päästmine. Eesmärk peaks olema ju diiselautod välja saada ja elektriautod asemele ning nende hinda langetada. Kui Hiina omad on odavamad ja rohkem arenenud, siis milleks nrid lisamaksudega turult välja süüa? Aga keskmine ajupestud roheröökur ei suuda sellest ju aru saada.

    Ega siin muud probleemi ei olegi, kui et Saksamaal on umbes 12 milj. inimest seotud autotööstusega ja Saksamaa autotööstus ei kaota turuosa mitte üksnes Hiinas endas, vaid hakkab seda kaotama ka EL. Meeldigu see meile, või mitte, aga 20a pärast ei sõida me mitte üksnes elektriliste kergliikuritega, elektrilise ühistranspordiga ja elektriautodega, vaid suur osa sellest kõigest toodetakse Hiinas.
  • Nonäed.... hakkad juba vaikselt ise ka sinnamaale jõudma, et seda elektrijoga ajades tegeled hoopistükkis Hiina tööstuse lobitööga.

    Aga ma pakun, et jääb ära, sest ülejäänud maailm seda teha ei kavatse ja küll ka siin üks kena hommik tuule suund muutub.
  • "iffkillla"
    Nonäed.... hakkad juba vaikselt ise ka sinnamaale jõudma, et seda elektrijoga ajades tegeled hoopistükkis Hiina tööstuse lobitööga.

    Aga ma pakun, et jääb ära, sest ülejäänud maailm seda teha ei kavatse ja küll ka siin üks kena hommik tuule suund muutub.

    Sa lambaants ikka saad aru, et kui meie selle elektrijogaga ei tegele, tegelevad teised ja meile jääb üle ainult lõkke ääres kivikirvest imetleda.
  • "karlsson25"

    Sa lambaants ikka saad aru, et kui meie selle elektrijogaga ei tegele, tegelevad teised ja meile jääb üle ainult lõkke ääres kivikirvest imetleda.


    Täpsustad ehk seda "tegelemist". Kas mitte tänane suund polegi selle kivikirve imetlemise poole minek? Või millega sa siin täpsemalt omaarust tegelemas oled? Räme innovatsoon on omamaist (loe: euroopa) autotööstus loomuliku innovatsiooni asemel rämedalt ärapiirata ja tootmine hiinlaste kätte anda, sest neil on keskkonnast pohui ja seetõttu saab odavamalt? Jap täpselt nii sa varsti kivikirvest imetledki, sest oma käekestega midagi toota ei oska kui hiinlase käest enam juppe ei saa.

    Su üksratta tootis kes?
    Su 3d printeri tootis kes?
    Su (nüüdseks vist endise) töökoha päiksepaneelide komponendid tootis kes?
    20 aasta pärast tänaste trendide jätkudes toodab su roheauto võtmekomponendid (või koguni terve auto) kes?
  • Mis pagana täpsustamist sa trollilt palud? Milleks? Et saada uus leheküljetäis trolliokset?
  • "iffkillla"
    Nonäed.... hakkad juba vaikselt ise ka sinnamaale jõudma, et seda elektrijoga ajades tegeled hoopistükkis Hiina tööstuse lobitööga.

    Aga ma pakun, et jääb ära, sest ülejäänud maailm seda teha ei kavatse ja küll ka siin üks kena hommik tuule suund muutub.


    kaubanduskesuses käies on iga teine müügipunkt Hiina träni edasimüüja. Kogu maailm soovib Hiina lapstööjõu arvelt rikastuda (ilgelt pikk tarneahel ja iga järgmine paneb 100% hinda juurde). Kui ühel päeval Euroopa ja Ameerika lõpetaks selle träni sisse toomise, siis Hiina vajuks oma raskuse all ise kokku.
  • Hiina ei vaju kuhugi, enne vajuvad EU ja USA kokku oma idiootliku ideoloogilise diktatuuri kehtestamise katsetega

    Kõik see jamps millega tegeletakse, rohepöörased luulud, fossiilivastane võitlus, mõttetud sanktsioonid , mis mõjuvad ainullt sanktsioneerijatele, vaimuhaiged luulud sooneutraalsusest ja igast perverdipoputamine, kogu maailma karvaste ja suleliste logardite majutamine ja toitmine on põrgutee, millel libisetakse aina kiirenevalt allapoole.

    Hiina on üheparteiriik, mis kommunismist jahub ainult parteikongressidele ja ajalehtede juhtkirjades, tegelt nad isegi ei teeskle enam, et see oleks midagi rohkemat kui punane loosung kuskil toanurgas. Tegelt kasutatakse väga osavasti ära seda mõttetut rabelemist USAs ja Euroopas , kasutatakse ära ka sõdasid, ise sellesse sekkumata ja lõigatakse kõige selle pealt profiiti .
    USA-s ja EU-s püütakse ideoloogilist diktatuuri , (neo)kommunismi tõeliselt ellu viia ja see kahjustab, oi kuidas kahjustab !

    USA-l on võrreldes Euroopaga siiski paar trumpkaarti,( ja jutt ei ole Donaldist, kes püüab ka terve mõistuse häält üle poliitpropaganda röökimise kuuldavale tuua ja rahvani viia, kuid kes ei ole isegi veel valitud ja kui peakski olema valitud sügisel, siis kestab presidendiaeg vaid 4 aastat ) mida nad ei kõhkle ka käiku lasta .

    Esimene on väga võimas ja kaasaegne sõjatööstus, mida Euroopal ei ole. See vedur tirib majandust päris hästi, sest nõudlus USA relvade järele maailmas aina kasvab. Teine on muidugi naftadollar, mida saab aina rohkem juurde trükkida ja mille järele nõudlus maailmas samuti pole kahanenud. Seetõttu USAl on lootust allakäigulibisemine maha pidurdada. 2024.a. majandusprognoos räägib kasvust 2,7 %, mis pole just buum, kuid mitte ka katastroof

    https://www.reuters.com/markets/us/slow-solid-us-economic-growth-anticipated-q1-inflation-likely-heats-up-2024-04-25/

    Euroopa kommunismiehitamine, millele keegi siinseist võimuritest ei soovi pidurit peale panna, aga saab lõppeda vaid ühteviisi - samamoodi nagu kommunismiehitamine N. Liidus . Kui elaks kuskil Ft. Lauderdale`is, siis ütleks : paras lollidele ! Kes tegi ? Ise tegi, ise tegi !

    Paraku elan ma maal / (osa) riigis, mis isegi EU kaardil on meie übersaamatu ja rumala valitsuse tõttu eriti mäda mülgas ja mingit rõõmu sinna mülkasse vajumise üle seega tunda ei saa
  • Hiina kokkukukkumise jutte ma ka ei usu. Niipalju kui hiinlastega olen suhelnud, on nad siiski enam vähem rahul olukorraga, kus 90nendate algusest on nad liikunud aafrika vaesusest pea, enam vähem meie juurde, sajad miljonid elustandarti mõistes, euroopa keskklassi juurde.

    Isegi venemaa pole kokku kukkunud, kus on 100X rohkem objektiivseid ja subjektiivseid põhjusi selleks.
  • See nädal, äkki neljap, oli Esimene Stuudios Mati Maasikas. Suht piinlik kuulamine, pikalt ma seda kannatada ei suutnud, aga karsonitele läheb kindlasti peale. Aga sellise suhtumise pärast ongi EL maailma mastaabis USA ja HRV võrreldes presse juhitud.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon